Powered by Blogger.

Kepentingan zat besi dalam tubuh kita

Menurut sumber [myMetro], kebanyakan wanita mengandung sering mengalamai rasa letih, tidak sihat, emosi mudah terganggu dan tubuh lemah. Juga kebanyakan daripada mereka sering mengabaikan gejala yang dialami kerana menganggap semua itu adalah kesan akibat perubahan hormon dalam badan. Namun sebenarnya bagi seorang daripada tiga wanita, masalah terbabit boleh menandakan gangguan yang lebih serius iaitu anemia atau kekurangan sel darah merah akibat tidak mendapat zat besi secukupnya. 

Zat Besi merupakan komponen penting hemoglobin, bahan dalam sel darah merah yang membawa oksigen dari paru-paru anda ke seluruh badan anda. Hemoglobin mewakili kira-kira dua pertiga daripada besi badan. Jika anda tidak mempunyai cukup zat besi, badan anda tidak boleh membawa oksigen yang cukup sihat ke sel-sel darah merah. Kekurangan sel darah merah dipanggil anemia kekurangan zat besi.

Tanpa sel-sel darah merah yang sihat, badan anda tidak boleh mendapatkan oksigen yang mencukupi. Jika anda tidak mendapat oksigen yang mencukupi dalam badan, anda akan menjadi penat dan keletihan yang boleh menjejaskan fungsi badan anda, daripada fungsi otak anda kepada keupayaan sistem imun untuk melawan jangkitan. Jika anda hamil, kekurangan zat besi yang teruk boleh meningkatkan risiko bayi yang dilahirkan terlalu awal, atau lebih kecil daripada biasa.


Shaklee  Vita-Lea Formula Iron mampu:

•    Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik.

•    Mengandungi beta karotena yang membantu dalam 
      mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan 
      tisu.
•    Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D 
      untuk kesihatan tulang dan gigi.
•    Biotin dan asid pantotenik membantu untuk 
      memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh
•    Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah 
      merah.

Anda berminat untuk order??

SMS saya: 012-9054745 (Haulia)
Shaklee ID: 890792 
(Anda boleh gunakan ID saya untuk harga istimewa di mana-mana Shaklee Branch)

No comments