Powered by Blogger.

Supplemen Untuk Kulit yang Cantik

Hampir semua wanita di dunia ini tidak lepas dari sentiasa memastikan kulit mereka sentiasa cantik dan berseri atas dasar sifat semulajadi wanita itu sendiri yang suka kepada kecantikan. Antara tiga cara asas yang mungkin sudah anda tahu untuk memastikan kulit anda muda berseri termasuklah: 
  • Melindungi kulit anda dari matahari
  • Hindari rokok dan
  • makan makanan yang sihat.

Namun, Menurut penulis terkenal Stephanie Watsons, di samping mengamalkan cara hidup yang sihat, pelbagai jenis vitamin dan antioksidan juga boleh meningkatkan kesihatan dan kualiti kulit anda. 

Berikut adalah beberapa cara yang paling berkesan:


1- Vitamin C dan E dan Selenium untuk kulit andaMenurut  Dr. E.B Kare (dermatologis),  kajian telah mendapati bahawa vitamin C dan E, serta selenium, boleh membantu melindungi kulit daripada kerosakan matahari dan kanser kulit. Dan mereka benar-benar boleh mengubah beberapa perubahan warna dan kedutan yang berkaitan dengan penuaan. Dengan peranan antioksidan yang mempercepatkan sistem pembaikan semulajadi kulit dan dengan kerosakan yang lebih teruk terus menghalang.

Burke mengesyorkan mengambil makanan tambahan yang mengandungi 1,000 hingga 3,000 miligram vitamin C, 400 i.u itamin E (dalam bentuk D-alfa-tokoferol), dan 100-200 mikrogram selenium (l-selenomethionine) untuk mendapat manfaat yang terbaik.
2- Koenzim Q10 untuk kulit anda


Koenzim Q10 adalah antioksidan semula jadi dalam badan yang membantu sel-sel membesar dan melindungi mereka daripada sebarang kejadian kanser. Satu penurunan dalam tahap semula jadi koenzim Q10 yang berlaku pada tahun-tahun kemudian kita berfikir untuk menyumbang kepada penuaan kulit. Satu kajian yang diterbitkan dalam jurnal Biofactors mendapati bahawa penggunaan koenzim Q10 untuk kulit membantu mengurangkan kedutan. Antara lain-lain kebaikannya baca lagi di SINI

Shaklee juga telah menlancarkan produk baru nya iaitu CoQHealth Plus. Lihat berita lanjut klik SINI

Kini, lebih ramai wanita memilih supplemen semulajadi atau organik yang tidak mempunyai pewarna pengawet, tiruan, dan bahan kimia sintetik. Di samping itu, supplemen semulajadi atau organik menyediakan fungsi tambahan pemakanan untuk kulit membenarkan ia untuk mempunyai keadaan normal dan semula jadi.

 Hubungi saya sekarang untuk order vitamin anda 012-9054745 (Haulia) 

♥ FB Fanpage:  Nurin Bubbles Shoppe

No comments