Powered by Blogger.

Apakah Sebenarnya Vitamin dan Keperluannya

Vitamin biasanya disebut sebagai mikronutrin amat diperlukan oleh badan manusia dalam sesuatu jumlah sukatan yang tertentu bagi tujuan pertumbuhan normal badan kita selain untuk tujuan kawalan kesihatan dan pencegahan penyakit. Ini kerana badan manusia secara amnya tidak dapat menghasilkan mikronutrien ini dengan jumlah yang banyak. Jadi vitamin ini perlu di ambil dalam bentuk makanan tambahan (supplements) ataupun daripada sumber makanan harian. 

Kesan Kekurangan Vitamin

Kekurangan vitamin tertentu dalam tubuh akan mengakibatkan beberapa gejala penyakit. Ini kerana terdapat beberapa keadaan di mana vitamin dan mineral tambahan diperlukan antaranya ialah kegagalan buah pinggang yang mana memerlukan makanan rendah protin, lemah daya penyerapan, kekeringan atau dehidrasi yang mana memerlukan potassium/sodium dan beberapa jenis garam galian yang lain. Jika anda mengalami tanda-tanda selsema di mana vitamin C dapat membantu proses penyembuhan selesama dengan lebih cepat. Selain daripada itu keadaan dibawah juga memerlukan anda mengambil vitamin tambahan contohnya;

  • Kekurangan vitamin dan mineral.
  • Wanita mengandung dan menyusukan bayi.
  • Penyakit yang disebabkan oleh kekurangan zat makanan.

Kajian nutrisi produk Shaklee

Shaklee telah menjalankan pelbagai kajian saintifik yang melalui proses yang mendalam dan melalui penilaian penyelidikan oleh pihak ketiga selain dan juga kajian klinikal bebas yang dijalankan oleh kumpulan penyelidik Shaklee. Produk-produk kesihatan Shaklee juga dirujuk kepada Lembaga Penasihat Saintifik, satu kumpulan kebangsaan yang merupakan ahli sains yang diiktiraf oleh peneraju dalam Institusi akademi dan perubatan. Pilihan vitamin Shaklee adalah semestinya dari sumber semulajadi. 

Jadi, perlunya anda sebagai pengguna memilih vitamin atau makanan tambahan yang terbaik bagi memenuhi keperluan anda mengikut klasifikasi. Anda tentukan sintetik ataupun yang semulajadi. 

Nak tahu lagi info-info menarik mengenai Shaklee? Hubungi saya di 012-9054745 (Haulia)No comments

Categories

Amanah Allah aneamia Antioksida antioksidan arteri tersumbat Ayam Masak Sos ala Korea banner percuma Basic H bell palsy bell's palsy Berat Berlebihan Bercuti ke Bukittinggi bercuti ke jakarta bisnes shaklee mudah bukit broga chewable vitamin c Collagen CoQ Heath Plus Darah Tinggi demam detox DTX Complex ESP ESP Shaklee Euphoria Shaklee NDT 2017 food and travel Garlic gastrik GLA Complex Gunung Pulai Johor Herb-lax herbal blend Hiking ikhtiar doa sembuhkan patah tulang ikhtiar pulihkan gastrik immune system iron Join ahli shaklee join shaklee Joint Health Tablet journey to the East kahwin Kebaikan ostematrix shaklee kehamilan KENCING TIDAK LAWAS kencing tikus Keracunan Makanan Kesihatan Hati kesihatan ibu hamil Kesihatan jantung kesihatan tulang. kebaikan kalsium khasiat bawang putih kongsi resepi Kota Kinabalu kulat air Kulit cantik kurang bertenaga kurang darah Kurangkan Bengkak Susu kurus Landmark Study lawas Lecithin Leptospirosis Melawat Yogyakarta Indonesia mengandung Mighty 3 Gems minyak ikan Monolog Motivasi murah Naikkan traffic blog Obesiti Omega Guard Padang Indonesia patah dan retak tulang tulang Peluang Biz Online Pendidikan anak pengajian Pengedar Shaklee kulai Pengedar Shaklee Kulai dan skudai Pengedar Shaklee UTM skudai penjagaan kulit muka Penuaan Sihat PEPPERMINT GINGER PLUS Performance Drink Performance Drink (PD) petua naikkan like Potty training Promosi Shaklee Februari 2018 Promosi Shaklee Mei 2017 Promosi Shaklee November 2017 Protein Terbaik rehydrates Resdung resepi ikan resepi sotong review ruam panas Sakit Bahu dan Sendi SAKIT KEPALA sakit lutut sakit sendi SAKIT SENDI DAN LUTUT sambal udang sedap sembelit senggugut SEO SET BERPUASA Set Detox set hamil set Ikhtiar Hamil Set Kulit cantik Set menyusu SET PENYUSUAN shaklee Shaklee Baby Shaklee Motivation Rally Sijil Halal slim dengan shaklee Slip Disc SR Vitamin C Supplement Set untuk student Tanjung Adang Tasik Biru Kangkar Pulai Testimoni ostematrix shaklee The radiant 4 Tiroid Training dan seminar Training dan seminar Shaklee vita-lea vitamin E Vitamin shaklee Vivix Xi'an China YOUTH ® SkinCare zat besi