Powered by Blogger.

Bengkel Nutrisi Shaklee Untuk Pengedar yang Lebih Berilmu

Selalunya bila kita nak beli suplemen, kita ambil atau order dan bayar. Kita bawa pulang atau dapat lepas COD @ POS , kita mula makan. Adakala nya kita sendiri pun tak pasti samada suplemen yang kita beli tadi sebenarnya sesuai atau tidak dengan kita kan?

Tapi, berbeza dengan suplemen Shaklee dengan Pengedarnya yang berilmu, bila sekali customer dah beli, kita akan consult. Tunjukkan cara makan yang betul. Bila masanya yang sesuai nak ambil. Kena follow up lagi berkesan ke atau dah expired masih di makan. Begitu kan? biasanya begitu la. 

Pengedar Shaklee Asyik Promote Produk je ?



Tapi kita pun fikir lagi, asyik promote Shaklee je ! 

Macammana pengedar nih yang asyik jual sahaja boleh suka-suka nak consult cara makan suplemen ? Betul ke dia nih? Ada juga kan terlintas. Betul?



Di Shaklee, bukan setakat di ajar nak buat jualan semata-mata. Bengkel-bengkel nutrisi hampir berkala diadakan untuk pengedar baru dan lama. Update dan refresh ilmu pengetahuan tentang nutrisi dan produk. 

Bukan la orang biasa yang bagi ceramah dan bimbingan, semestinya Registered Nutritionist, dan juga golongan yang pakar dalam bidang nutrisi. 

Juga, produk Shaklee disokong oleh 125 pembentangan dan terbitan kertas saintifik yang menunjukkan bahawa ia membawa perubahan kepada kesihatan kita ke arah yang lebih baik. Antara kajian yang telah dijalankan adalah LANDMARK STUDY , iaitu salah satu kajian mengenai manfaat juga risiko dari pengambilan suplemen dalam jangka masa yg lama. 

Bengkel Nutrisi saya pernah hadiri di Johor Bahru bersama upline, alhamdulillah banyak sangat ilmu berguna mengenai produk dan nutrisi. 


Suplemen bukan Ubat


Paling penting sekali ialah suplemen Shaklee ini bukan la UBAT yang dapat menyembuhkan penyakit. Ianya merupakan makanan tambahan yang dapat memberi manfaat yang boleh membantu menambahbaik taraf kesihatan luaran ataupun dalaman.

Semoga kita semua dapat menfaatkan sumber makanan tambahan atau suplemen yang sesuai dengan keadaan dan keperluan tubuh masing-masing. 

Terima kasih pada yang masih setia dengan Shaklee. Jika ada soalan yang berkenaan jom jangan segan hubungi saya.


Hubungi saya Haulia Pengedar Shaklee Malaysia

COD area Bandar Putra, Senai, UTM Skudai dan kawasan sekitarnya.
Perkhidmatan pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak
(PosLaju/Nationwide/Citylink/GDEX)
Follow FB : haulia.razali

CLICK SINI : +60129054745  


Nota :

Layari healthresource.shaklee.com untuk lampiran lengkap penyelidikan yang ditaja oleh Shaklee.

5 comments:

  1. Orang nak menceburi bidang bisnes Shaklee ni sure suka, mereka dapat peluang menimba ilmu mcm ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah kak, byk kelas2 yang tambahbaik nilai pengedar shaklee :)

      Delete
  2. Dah namanya pengedar, mestilah nak berkongsi ilmu yang diperoleh dari pakar. Kalau tidak macamana gayanya nak mempromosi produk.

    Akak pun suka aje baca walaupun tak pernah cuba. Sekurang-kurangnya dapat juga ilmu baru tentang sesuatu perkara yang diperkatakan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak. Tiap hari pun masih belajar lagi nih. hehe

      Delete
  3. Tak pernah pun rebus gula HR.... buh je gula yang masih berpasir tu hihi....lantaklah hancuq ke tidak

    ReplyDelete