Powered by Blogger.

Atasi Masalah Gastrik dan Pedih Ulu Hati dengan Set Gastrik Shaklee


Sakit Perut Sangat bila Kena Gastrik ?


Pernah dengar penyakit gastrik tak ? Atau pernah kena serangan gastrik lepas makan makanan yang pedas, berangin atau secara tiba-tiba anda diserang gastrik.

Gastrik adalah keadaan sakit atau pedih pada bahagian perut atau ulu hati. Gastrik juga disebabkan oleh stress melampau, masalah penghadaman dan juga jangkitan kuman seperti Helicobacter Pylori, alergi pada ubat-ubatan dan juga pengambilan makanan yang terlalu pedas atau masam.

Saya juga pernah mengalami gastrik yang agak kronik sehingga ubat kapur dan ubatan untuk melegakan gastrik tidak lagi berkesan untuk melegakan gastrik yang saya alami. 

Sampai satu ketika saya ditahan di wad dan perlu melakukan prosedur endoskopi, (OGDS) iaitu doktor akan masukkan kamera untuk melihat keadaan didalam perut. 


Antara Punca Popular Gastrik adalah:

  • Lewat makan dan perut kosong dalam jangkamasa yang lama,
  • Minum minuman berkafein dan minuman karbonat
  • Makan makanan tinggi asid seperti jeruk, limau, dan oren.
  • Stress melampau.


Cara Atasi Gastrik dengan ESP Shaklee:  • Energising Soy Protein (ESP) adalah bersifat alkali dan dapat membantu meneutralkan lebihan asid hidrokrolik (Hcl) yang dirembeskan oleh kelenjar perut tadi. 
  • Protin ESP ini juga mampu membantu membina sel badan yang baru oleh kerana sel-sel lama yang telah rosak akibat hakisan oleh asid hidrolik.
  • Memberi rasa kenyang yang berpanjangan dan anda tak cepat lapar dan menyebabkan perut berangin.


Jika anda senang menderita sakit gastrik atau selalu di serang gastrik, jangan mudah berputus asa , sentiasa berikhtiar mencari penawar untuk kurangkan masalah gastrik.


PROMOSI OCTOBER 2017 : BELIAN 4 CANISTER ESP anda akan DAPAT LESS 5%Fungsi produk Shaklee telah diuji diperingkat tertinggi oleh pada saintis bertaraf dunia di pusat penyelidikan Shaklee di Pleasanton, Carlifornia, USA.


Jika ANDA berminat untuk REBUT PELUANG BELI 4 DAPAT LESS 5% Jom Click ESELL untuk pembelian terus ke HQ Shaklee atau hubungi /whatsapp saya di sini +60129054745


Hubungi saya Haulia Pengedar Shaklee Malaysia

COD area Bandar Putra, Senai, UTM Skudai dan kawasan sekitarnya.
Perkhidmatan pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak
(PosLaju/Nationwide/Citylink/GDEX)
Follow FB : haulia.razali

CLICK SINI : +60129054745   

No comments