Powered by Blogger.

Kebaikan Set Resdung Shaklee

Beberapa bulan lepas memang memanjang je makan seafood, ikan pekasam la, jeruk asam. Tak pasti la kenapa selera macam tu sekali. Maybe sebab murah masa tuh. Last2 kesan nya naik gatal-gatal hidung, gatal kat muka dengan tekak. Siap satu pakej husband pun join juga bersin-bersin, gatal-gatal.

Alergi sebab makan Seafood


Munurut Sinar Harian [sumber], jenis masalah alahan antaranya adalah dermatitis atopik atau ekzema atopik, rinitis alergi, resdung, urtikaria dan asma. Masalah alahan ini didapati semakin meningkat selama lebih dari 50 tahun di seluruh dunia meliputi pelbagai peringkat umur. 

Masa tu dah teringat dah stok Vitamin C dengan Alfalfa kena cepat-cepat la telan. Alhamdulillah memang kurang rasa gatal2 tuh. Husband pun masa tu tengah ada masalah nafas berbau, masa pergi cek doktor kata penghadaman tak berapa okey. 

Doktor juga cadangkan ambil lebih serat dan kurangkan karbohidrat untuk sementara. Maksud disitu, kurangkan supaya bagi perut pulih dan ambil serat untuk bantu pengahadaman.


 Alfalfa Complex

  • Berfungsi mengurangkan keradangan masalah resdung (sinuisitis).
  • Kaya dengan sumber klorofil sangat membantu mengurangkan tahap keradangan daripada alergi, gegata ataupun resdung (sinuisitis).




Vitamin C

  • Ia berfungsi sebagai antioksida yang baik dalam menguatkan antibodi
  • Meningkatkan daya tahan (imuniti) seseorang terhadap serangan penyakit
  • Bantu mempercepat proses penyembuhan tisu tubuh yang rosak .
  • Vitamin C adalah vitamin penting yang larut air dan mempunyai pelbagai fungsi kepada tubuh, dengan fungsi utama sebagai antioksida yang baik.
  • Sistem pelepasan berperingkat yang melepaskan 500mg vitamin C dalam masa lima jam untuk meningkatkan penggunaan dan mengurangkan pembaziran vitamin C. 

Dan, Tahukah Anda?
Tubuh kita tidak dapat menghasilkan atau menyimpan vitamin C. Oleh itu, kita perlu sentiasa mengambil vitamin C untuk tubuh anda melalui pemakanan harian dan suplemen.

Nak Cuba berikhtiar dengan SET RESDUNG Shaklee ? Click E-sell untuk pembelian terus ke HQ Shaklee atau;

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=107806e82bffd4cdb17bf1cbe7378646



Hubungi saya Haulia Pengedar Shaklee Malaysia

COD area Bandar Putra, Senai, UTM Skudai dan kawasan sekitarnya.
Perkhidmatan pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak
(PosLaju/Nationwide/Citylink/GDEX)
Follow FB : haulia.razali

CLICK SINI : +60129054745   


Disclaimer : *Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

No comments