Powered by Blogger.

Ingin Cepat Hamil ? Tingkatkan kesuburan dengan SET HAMIL Shaklee

Beberapa bulan lepas, kawan saya beritahu yang dia dah hamil anak ke-3 selepas consume suplemen Shaklee yang saya suggestkan. Alhamdulillah memang penantian yang sangat-sangat bermakna disebabkan oleh faktor umur dan jarak anak yang lama selang beberapa tahun.

Alhamdulillah, bulan ni juga ramai yang tanya kan set untuk kesuburan. Jadinya saya teruja nak share pengalaman beberapa orang yang dah cuba Set Hamil dan BERJAYA HAMIL. !

Bagi kebanyakan pasangan yang sudah berumahtangga pasti inginkan zuriat yang dapat menyambung keturunan. Lebih-lebih lagi kehadiran anak itu sememangnya sangat2 di nantikan selepas beberapa tahun rumahtangga dibina. 

Selain berdoa dan buat medical check up untuk pastikan yang tiada masalah kesihatan lain yang boleh merencatkan peluang untuk hamil, kita juga boleh amalkan beberapa jenis makanan tambahan atau suplemen yang dapat membantu tingkatkan tahap kesuburan samada di pihak isteri atau suami.

Antara punca sukar untuk hamil ialah haid tidak teratur. Punca yang menyebabkan haid tidak teratur adalah seperti :

  • Alami ketidakseimbangan hormon,
  • Stress atau tekanan melampau,
  • Pengambilan ubat-ubatan yang boleh boleh ganggu hormon,
  • Berat badan yang berlebihan,
  • Pola pemakanan yang tidak seimbang menyebabkan anda kekurangan nutrisi penting.  

Bagaimana Suplemen Shaklee Boleh membantu untuk Hamil? 


1) GLA-Complex :
  • GLA complex dapat membantu menstabilkan kitaran haid, menghasilkan mukus servik yang lebih berkualiti disamping dapat bantu meningkatkan kesuburan wanita. 
  • Ianya ini jauh lebih baik dari EPO (Evening Primrose Oil) , kerana mengandungi Asid Linolenik Gamma, Minyak Borage, Minyak benih bunga matahari & vitamin E, yang menjadikan jauh lebih baik dari EPO.


2) B-Complex :
  • Asid folik merupakan salah satu vitamin yang sangat penting untuk individu yang sedang dan ingin hamil. B-Complex Shaklee mengandungi Asid Folik yang mana salah satu vitamin B kritikal dan tidak mudah diserap oleh tubuh. 
  1. Oleh itu, Shaklee telah membangunkan sistem penyerapan bioaktif berpaten yang menjadikan acid folik yang ada dalam B-complex lebih mudah diserap oleh badan kita. Teknologi berpaten ini semestinya hanya milik eksklusif Shaklee.

3) ESP (Energising Soy Protein) :
  • Salah satu sumber protein juga kaya dengan kalsium and protein. Selain itu protein soya juga membantu mengurangkan kolesterol.

Jadi, penat berusaha? Hasil tidak kunjung tiba? Mungkin anda skepikal? Supplemen tidak mungkin membantu..betulkah? Dalam hidup ini usaha adalah perlu dan putus asa itu jangan. Nak lebih Murah ??

Jom jadi sebahagian dari keluarga Shaklee Kami 
#vEminent #Kamidutashaklee 
#TeamTheFabulous :)

Kelebihan Menjadi Sebahagian Keluarga Shaklee :

Peluang hadiri ceramah2 kesihatan bersama pakar. 
Anda boleh dapatkan informasi yang lebih lanjut di bengkel dan latihan yang dianjurkan, semestinya eksklusif untuk Pengedar Shaklee.

Produk Shaklee disokong oleh 100 pembentangan dan terbitan kertas saintifik yang menunjukkan bahawa ia membawa  perubahan kepada kesihatan anda

Disclaimer : *Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

............................................................................

Hubungi saya Haulia Pengedar Shaklee Malaysia

COD area Bandar Putra, Senai, UTM Skudai dan kawasan sekitarnya.
Perkhidmatan pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak
(PosLaju/Nationwide/Citylink/GDEX)
Follow FB : haulia.razali

CLICK SINI : +60129054745   

No comments