Powered by Blogger.

Cara Kurangkan Sakit Bahu Tanpa Ubat

Selamat hari isnin semua , Sihat ?

Entri kali nak cerita dulu laa masa kerja selalu sakit bahu. Masa tu drive pergi balik kerja agak makan masa bawa pula kereta manual tahun 2009 belum ada power steering lagi hehe. Apa lagi, keras bahu!


Masa tu pergi berurut ada siap ambil segala jenis akar kayu pun ada, ikhtiar dengan chinese medicine pun ada. Bak kata, asalkan ada yang cadangkan rawatan pemulihan hampir semua saya pergi.


Alhamdulillah selagi tak bertentangan dengan hukum dan syariat saya cuba. Akhirnya macam tu juga. Ada kurang-kurang sikit dan kemudian sakit semula.

Kemudian, last masa dekat kajang masa tu saya ambil ikhtiar ke doktor dan buat fisioterapi. Kos rawatan setiap kali sesi boleh tahan juga. Dan terakhir masa pindah ke Johor saya sambung rawatan fisioterapi di Iskandar Puteri. Ada juga kadang2 bila dah tak tahan sakit saya pergi klinik biasa ambil painkiller.

" Kemudian sampai masa tu ada seorang doktor suggestkan saya amalkan suplemen untuk sendi dan saraf lebih pada bahu yang sakit tu.."
Antara yang di cadangkan ialah, ambil vitamin B-complex. Seingat saya last saya ambil B-complex masa pregnant dulu je. Rupanya banyak lagi kegunaan vitamin B nih. Juga saya amalkan Omega Guard atau minyak ikan Shaklee, Kolagen dan juga Kalsium (ostematrix ) untuk kesihatan tulang.

Alhamdulillah, dah banyak improve dari last appointment saya untuk fisioterapi. Saya bersyukur sebab boleh elakkan painkiller dah sekarang.

 B Complex Shaklee dengan Asid Folik

Lagi satu mungkin bila kita overworked pun boleh buat sakit bahu dan belakang juga. Petuanya, apabila dah mula rasa sakit tu berhenti sekejap. Buat stretching atau senaman ringan. Kalau ada bajet lebih boleh pergi berurut dan attend sesi fisioterapi.

Jadi antara kelebihan Set Sakit Sendi dan Bahu Shaklee :

  • Diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi dan tidak mengandungi bahan kimia merbahaya.
  • Contoh untuk Omega Guard, antara minyak ikan yang paling tulin diekstrak bukan dari hati ikan yang banyak mengandungi toksin.
  • B-Complex pula sangat bagus untuk cegah terjadinya kerosakan urat saraf.
  • Ostematrix pulak diformulasi khas dengan campuran 7 nutrien penting termasuk kalsium, vitamin D, magnesium, zink, kuprum, mangan, dan boron untuk membantu membina ketumpatan tulang. Kaplet bersaiz kecil dan lebih mudah ditelan. 
  • kolagen antaranya dapat membantu mengekalkan kepadatan dan kekuatan tulang rawan. Tetapi seiring peningkatan usia, kolagen yang ada akan semakin menyusut. Jadi penting kita ambil kolagen untuk memelihara kesihatan sendi dan tulang selain bonus nya kulit pun akan lebih berseri-seri.

Set Sendi Mengandungi Omega Guard dan Kolagen
Ostematrix atau Kalsium Shaklee

Jadi jika anda berminat untuk nak kurangkan rasa sakit bahu, sakit sendi atau lutut, boleh la berikhtiar dengan set sendi Shaklee nih,


Hubungi saya Haulia Pengedar Shaklee Malaysia

COD area Bandar Putra, Senai, UTM Skudai dan kawasan sekitarnya.
Perkhidmatan pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak
(PosLaju/Nationwide/Citylink/GDEX)

Follow FB : haulia.razali

KLIK SINI : +60129054745   

Disclaimer : *Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

No comments