Powered by Blogger.

Tempat Makan Best di Tanjung Adang sekitar Tanjung Pelepas

Assalamualaikum salam sejahtera semua,

Ni sebenarnya cerita throwback bulan lepas makan dekat Restoran Saujana Tanjung Adang. Tempat ni terletak betul2 sebelum laluan ke Port of Tanjung Pelepas (PTP). Dulu kerja sana kejap masa lepas habis belajar dalam setahun sebelum berhenti. Antara port makan yang best sini ialah Restoran Saujana, Restoran Yeo. Biasa pergi pun antara salah satu nih.

Kalau ikut highway, exit Tanjung Pelepas dah terus je sampai nak hala ke traffic light empat penjuru , ke kiri ke arah Forest City, jadi nya masuk ke arah kanan. Ikut je jalan tu sampai jumpa simpang tiga dan belok kiri lalu kawasan perkampungan yang terletak betul-betul sebelah kawasan perindustrian Pelabuhan Tanjung Pelepas dan akan nampak signboard Restoran Saujana. 

Restoran ni terletak dalam kawasan hutan paya bakau. Jadi kita akan makan dalam restoran yang dibina diatas air laut. Pemandangan sini memang la seperti namanya saujana mata memandang. Angin laut bertiup lama2 boleh tertidur sekali. 


Sebelah sana tu Restoran Yeo


Kenapa nak share Restoran Saujana di Tanjung Adang nih? 


Sebab ada ramai kawan yang ingin datang ke Johor tanya tempat makan yang sedap, best dan berbaloi pada harganya. So pada saya, kalau harga sini lebih berbaloi daripada makan di Senibong atau Stulang untuk seafoodnya. 

Cuma agak jauh dari kawasan Johor Bahru. So, kalau stay di area JB boleh ikut highway la ye cepat sikit sampai hehe.


Signboard sebelum masuk ke laluan restoran
Photo credit : FB 

Keh, jom kita layan gambar makanan yang kami sekeluarga makan tempoh hari.

Air Milo padu sedap terangkat

Ketam fresh masak sambal telur masin


Sotong goreng tepung rangup


Ikan siakap Stim Limau sedap


Dan nasi putih panas-panas. Untuk kawan2 yang dalam perancangan ke Johor Bahru terutamanya ke kawasan berhampiran Legoland, Gelang Patah, Pelabuhan Tanjung Pelepas dan juga Forest City boleh singgah makan sini jika tak jumpa tempat makan yang sesuai. 

Makan ramai-ramai lagi seronok kan lagi-lagi kalau dengan famili dan teman rapat.

key, byee. Nak beli Shaklee jangan lupa contact keh. 


Jika anda berminat untuk cuba produk2 Shaklee jomm;
Hubungi saya Haulia Pengedar Shaklee Malaysia

COD area Bandar Putra, Senai, UTM Skudai dan kawasan sekitarnya.
Perkhidmatan pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak
(PosLaju/Nationwide/Citylink/GDEX)

Follow FB : haulia.razali

KLIK SINI : +60129054745   

Disclaimer : *Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, 
menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

4 comments:

  1. Masa ke johor last year plan nk ke tg pelepas ni. Tp jauh dr hotel x jadi terus. Menyesal pula tak ke sini. Sedap sedap nampaknya menu2 tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap sini lagi okey berbaloi daripada makan kat Senibong daripada segi harga dia. Jauh beza.

      Delete
  2. hai haulia..salam kenal.

    sekali je ke Johor, itu pun sbb beria nak ke LEGOLAND, ntah bila lagi nk smpi Johor... ;-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal sis, Legoland dah dekat tu dengan tempat makan nih. Ada rezeki moga sampai ke Johor lagi ye sis. :)

      Delete